Jylland 2023

Dunescape

På en af de vestligste punkter af Danmark, ligger Dunescape i et uforstyrret område, hvor fritidshuset putter sig i klitlandskabet og blænder i med naturen. Dunescape indskriver sig i den omkringliggende arkitektur, hvor gode naturlige materialer, som træ og strå, er fællesnævnere.

Med en moderne fortolkning, står dunescape stærkt i sit arkitektoniske greb, hvor der lukkes af mod naboer og åbner sig op mod sig selv og danner et udeområde med forskellige opholdszoner. Fritidshuset danner rammerne for nærvær og ro, hvor udsigten til det fine klitlandskab er prioriteret.

Det store køkken-alrum har en flydende overgang til terrasse området, hvor inde og ude smelter sammen. Fra køkkenalrummet kan pejsen nydes, et møbel som er med til at afgrænse stuen i forlængelse heraf. Når man sidder i stuen får man en fornemmelse af at sidde ude i klitterne, da disse kommer helt tæt på.

Hele fritidshusets indre er beklædt med lyst Douglas på vægge samt lofter, som giver et sammenhængende udtryk mellem husets indre rum.
Dunescape danner rammerne for ro og nærvær i en moderne fortolkning af den klassiske fritidshus med stråtækttag.