Jylland 2023

Riis Skov Residence

Omgivet af det naturskønne område ligger Riis Skov Residence i den gamle og charmerende del af Risskov, der støder op til den smukke skov og med udsigt over Aarhus Bugten. Den særegne natur folder sig ud over grunden, der omkranses af flotte træer og har udsyn til de landskabelige kvaliteter i området.

Med en lys tegl som gennemgående materiale manifesterer Riis Skov Residence sig i landskabet som et skulpturelt volumen, der på én gang åbner sig op mod udsigten og samtidigt indrammer det private haverum og ophold. Villaen fremstår med et eksklusivt og spændende arkitektonisk udtryk, hvor forskydninger i bygningsvolumener skaber overdækkede arealer og tæt kontakt til uderummene.

Gennemgående elementer i villaens udtryk er få, gode materialer, klare linjer i planløsningen og åbne rum, der suppleres af store vinduespartier med lange kig til bugten. På toppen af vejen møder man villaen og den østvendte ankomst via et skærmet og naturligt trappe- og rampeforløb, der indrammes af begrønning. Villaens rummelige kælder og garageanlæg gemmer sig således i terrænet.

Et centralt, åbent trapperum skærer sig igennem villaens 3 etager og skaber herved tæt kontakt mellem boligens niveauer. På kanten heraf åbner hall’en sig op mod villaens hjerterum, der fremstår som centralt fordelingsrum mellem villaens opholdsafsnit.

I stueplan etableres således et stort og rummeligt køkken-alrum med bagvedliggende viktualierum og indbydende forstue. Fra køkken-alrummet er der direkte kontakt til det store terrasseareal, der delvis overdækkes. Mod nordvest skabes en naturlig overgang til boligens opholdsstue og værelsesafsnit. På 1. salen indrettes en luksuriøs masterafdeling, herunder stort walk-in, soveværelse og masterbadeværelse samt kontor.