Jylland 2021

VILLA LE

Med udsigt over mark og skov, ligger Villa LE placeret på den terrasserede grund, så haven sættes i spil og bliver et aktiv for alle boligens funktioner og rum. Villaen fremstår som ét sammenhængende bygningsvolumen, hvor teglmassen bearbejdes med forskydninger og detaljering. Et enkelt og stærkt greb, der definerer en tydelig retning i arkitekturen – og understreges igennem materialevalget, hvor en lys tegl skaber et ensartet og monolitisk udtryk.

Mod nord ”lukker” villaen sig mod naboen, mens facaderne mod have og udsigten fremstår varierede og transparente. Overdækkede udearealer integreres i bygningsvolumenet, der andre steder skaber privathed og indrammer terrasser for ophold. Villaen disponeres med boligens primære opholdsrum som omdrejningspunkt for familiens øvrige funktionsafsnit. I det centrale leve rum udviskes grænsen mellem ude og inde. Der skabes særlige lysindfald og kontakt til det fri og den store, overdækkede terrasse mod syd og et plateau mod øst inviterer til ude ophold i forlængelse villaens opholdsrum.

Få, gode materialer, klare linjer i planløsningen og store vinduespartier mod haven er gennemgående elementer i husets udtryk og disponering.

Villa LE er en moderne familiebolig, der danner rammen om det gode liv. I det store køkken/alrum er der skabt rum til nærvær og socialt samvær. Funktioner og rum smelter sammen – og boligen fremstår rummelig, med plads til besøg og aktiviteter.

Boligen udnytter grundens terrassering med forskudte plan. Således giver opholdsstuen mulighed for at trække sig tilbage og fordybe sig. I forlængelse heraf etableres masterafdelingen som et selvstændigt afsnit, hvor ro og velvære er i fokus.